Υλικά Συνταγής
-
Για τη γέμιση:
-
250 γρ. Τυρί Φέτα
-
250 γρ. ΚεφαλογραβιέραΕναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο
-
1 ΑβγόΧτυπημένο
-
1 κ.σ Μαϊντανός ΨιλοκομμένοςΕναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο μαϊντανό
-
1 κ.σ Άνηθος ΨιλοκομμένοςΕναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο άνηθο
-
1 κ.γ Γλυκιά ΠάπρικαΕναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπέρι ή μπούκοβο
-
Αλάτι
-
Έτοιμο Φύλλο:
-
10 Φύλλα ΚρούσταςΕναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωριάτικο φύλλο. ρουφάει λιγότερο λάδι και γίνεται πιο κριτσανιστό
-
Για χειροποίητο φύλλο
-
1/2 κιλό Αλεύρι Μαλακό
-
1 ΑβγόΧτυπημένο
-
1 κούπα ΝερόΠερίπου
-
1 κ.σ. ΕλαιόλαδοΓια το άλειμμα του φύλλου
Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής
Τυροπιτάκια εύκολα, γρήγορα και τραγανά! Τηγανισμένα σε ηλιέλαιο και έτοιμα σε μόλις 30’. Μια γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και γέμιση φέτας, αβγού και μυρωδικών που θα σας ενθουσιάσει!
Πως θα μαγειρέψουμε την συνταγή μας..
1
Έγινε
5 λεπτά
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΜΙΣΗΣ |
2
Έγινε
20 λεπτά
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΜΑΓια τη συνταγή χρησιμοποιήστε έτοιμα φύλλα κρούστας. Είναι πολύ νόστιμα και γλυτώνετε χρόνο. Τοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας σας με την πιο μικρή πλευρά να κοιτάει προς εσάς. Κόβετε τα φύλλα σε λουρίδες σε φάρδος ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα τυροπιτάκια. Κόψτε τα όλα μαζί με ένα κοφτερό μαχαίρι στη μέση κατά μήκος και μετά κόψτε τα στη μέση κατά πλάτος, δημιουργώντας 40 κομμάτια 20x17 εκ. περίπου το καθένα. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι απλώνετε το μείγμα έχετε ετοιμάσει. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας ένα γεμάτο κουταλάκι από το μείγμα τυριού και τυλίγετε σε ένα τρίγωνο τυροπιτάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. |
3
Έγινε
4-5 λεπτά
|
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ |