Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά Συνταγής

Προσαρμογή Μερίδων:
Για τη γέμιση
5 Μήλα Πράσινα
100 γρ, Ζάχαρη Καστανή Συγκριτικά με την λευκή ζάχαρη, η καστανή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαλυθεί μέσα στις συνταγές
50 γρ. Καρυδόψιχα Τριμμένη
50 γρ. Αμύγδαλα Ψίχα
1 κ.σ. Μέλι
1 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1 σφηνάκι Κονιακ
1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
Για τη ζύμη
200 γρ. Σπορέλαιο
από 2 πορτοκάλια Ξύσμα Πορτοκαλιού
από μισό λεμόνι Ξύσμα Λεμόνι
120 γρ. Χυμός Πορτοκάλι
200 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική
550 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. Κονιακ
1 κ.σ. Μπέικιν Πάουντερ

Διατροφικός Πίνακας

440
Θερμίδες
19 γρ.
Λιπαρά
2.5 γρ.
Κορ.Λίπη
55 γρ.
Υδατ/κες
30 γρ.
Σάκχαρα
5.1 γρ.
Πρωτεΐνη
2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες

Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μοσχομυριστό κομμάτι σπιτικής μηλόπιτας?

Features:
  • Vegan
Κουζίνα:

Νηστίσιμη μηλόπιτα με τραγανή ζύμη και γέμιση με κομμάτια μήλου και ξηρούς καρπούς που Θα την λατρέψετε

  • 1½ ώρα
  • Μερίδες 16
  • Ευκολη

Υλικά Συνταγής

  • Για τη γέμιση

  • Για τη ζύμη

Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής

Share

Φτιάξτε την πιο εύκολη σπιτική νηστίσιμη μηλόπιτα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή

Είναι τόσο γρήγορη και νόστιμη που Θα τους τρελάνετε όλους και θα σας την ζητάνε να την κάνετε ξανά και ξανά!

Στάδια Παραγωγής

1
Έγινε
30 min

Παρασκευή ζύμης της Μηλόπιτας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από δύο πορτοκάλια, 200 γρ. σπορέλαιο, 200 γρ. ζάχαρη, 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, μία κουταλιά της σούπας κονιάκ, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

2
Έγινε

Παρασκευή γέμισης για Μηλόπιτα

Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γέμισης της νηστήσιμης μηλόπιτας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πέντε πράσινα μήλα σε 2 μέρη. Αφαιρούμε τα σπόρια.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε μια πετσέτα και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη. Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά των μήλων.

Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε ένα νέο μπολ και προσθέτουμε ζάχαρη καστανή, καρυδόψιχα τριμμένη, ψίχα αμυγδάλου, μέλι, κανέλα κεϋλάνης, εκχύλισμα βανίλιας, ένα σφηνάκι κονιάκ και τέλος μία κ.σ. χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα μήλα μας.

Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.

Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

3
Έγινε

Συναρμολόγηση Μηλόπιτας

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4 χλστ.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 30Χ15. Δεν το πατάμε πολύ, για να γίνει αφράτο.

Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση της μηλόπιτας.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά.

4
Έγινε

Ψήσιμο Μηλόπιτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Βάζουμε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα τη μηλόπιτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για 50 – 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Μετά το ψήσιμο, Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Έπειτα, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρουμε.

Nostimies.gr

Κριτικές Συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
xtapodi ksidato
Προηγούμενο
Χταπόδι ξυδάτο με λαδορίγανη
ekmek sokolatas
Επόμενο
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
xtapodi ksidato
Προηγούμενο
Χταπόδι ξυδάτο με λαδορίγανη
ekmek sokolatas
Επόμενο
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Προσθέστε το σχόλιό σας