Υλικά Συνταγής
-
Για τη γέμιση
-
5 Μήλα Πράσινα
-
100 γρ, Ζάχαρη ΚαστανήΣυγκριτικά με την λευκή ζάχαρη, η καστανή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαλυθεί μέσα στις συνταγές
-
50 γρ. Καρυδόψιχα Τριμμένη
-
50 γρ. Αμύγδαλα Ψίχα
-
1 κ.σ. Μέλι
-
1 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
-
1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
-
1 σφηνάκι Κονιακ
-
1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
-
Για τη ζύμη
-
200 γρ. Σπορέλαιο
-
από 2 πορτοκάλια Ξύσμα Πορτοκαλιού
-
από μισό λεμόνι Ξύσμα Λεμόνι
-
120 γρ. Χυμός Πορτοκάλι
-
200 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική
-
550 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.σ. Κονιακ
-
1 κ.σ. Μπέικιν Πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής
Φτιάξτε την πιο εύκολη σπιτική νηστίσιμη μηλόπιτα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή
Είναι τόσο γρήγορη και νόστιμη που Θα τους τρελάνετε όλους και θα σας την ζητάνε να την κάνετε ξανά και ξανά!
Πως θα μαγειρέψουμε την συνταγή μας..
1
Έγινε
30 min
|
Παρασκευή ζύμης της ΜηλόπιταςΣε ένα μπολ ρίχνουμε 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από δύο πορτοκάλια, 200 γρ. σπορέλαιο, 200 γρ. ζάχαρη, 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, μία κουταλιά της σούπας κονιάκ, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. |
2
Έγινε
|
Παρασκευή γέμισης για ΜηλόπιταΤο επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γέμισης της νηστήσιμης μηλόπιτας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πέντε πράσινα μήλα σε 2 μέρη. Αφαιρούμε τα σπόρια. Σε ένα μπολ τοποθετούμε μια πετσέτα και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη. Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά των μήλων. Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε ένα νέο μπολ και προσθέτουμε ζάχαρη καστανή, καρυδόψιχα τριμμένη, ψίχα αμυγδάλου, μέλι, κανέλα κεϋλάνης, εκχύλισμα βανίλιας, ένα σφηνάκι κονιάκ και τέλος μία κ.σ. χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα μήλα μας. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. |
3
Έγινε
|
Συναρμολόγηση ΜηλόπιταςΧωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4 χλστ. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση της μηλόπιτας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. |
4
Έγινε
|
Ψήσιμο ΜηλόπιταςΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Βάζουμε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα τη μηλόπιτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για 50 – 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Μετά το ψήσιμο, Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. |