Υλικά Συνταγής
-
Για το κέικ
-
7 Αχλάδια
-
300 γρ. Κουβερτούρα
-
220 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
220 γρ. Βούτυρο
-
150 γρ. Ζάχαρη
-
4 Αβγά
-
1.5 Μπέικιν Πάουντερ
-
1 κ.γ. Κακάο
-
από μισό λεμονι Ξύσμα Λεμόνι
-
μια πρέζα Αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής
Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, κέικ αχλαδιού και σοκολάτας, είναι εξαιρετικά νόστιμη και μεταξύ άλλων πολύ εύκολη και έτοιμη σε 20 λεπτά.
Ένα σοκολατένιο κέικ αχλαδιού με απαλή σοκολατένια γεύση, με γλυκά αχλάδια που βυθίζονται στο μείγμα κακάο και αγκαλιάζουν τα κομμάτια ή τις σταγόνες λιωμένης μαύρης σοκολάτας, που θα σας κάνει κυριολεκτικά να το ερωτευτείτε με την πρώτη μπουκιά!
Το κέικ σοκολάτας με αχλάδια είναι ένα κλασικό γλυκό που θα σας προκαλέσει ασύγκριτη λαιμαργία! Ο ακαταμάχητος συνδυασμός αχλαδιών και μαύρης σοκολάτας, δεν απογοητεύει ποτέ και κάνει τους γευστικούς κάλυκες να εκραγούν, προκαλώντας καθαρή ποίηση για κάθε ουρανίσκο.
Η ομορφιά αυτής της συνταγής είναι ότι τα αχλάδια, μπορείτε να τα προσθέσετε είτε σε λεπτές φέτες, ολόκληρα, είτε απλά χωρισμένα σε 2 ή 4 μέρη. Χάρη στην πυκνή ζύμη, δεν θα βυθιστούν στον πάτο και θα σχηματίσουν μια υπέροχη διακόσμηση στο κέικ!
Υπάρχει μόνο ένας κανόνας που πρέπει να τηρείται. Η σοκολάτα (ή το κακάο) πρέπει να είναι πικρή! Μόνο έτσι θα ενισχυθεί η γλυκύτητα των αχλαδιών και η ισορροπία μεταξύ των δύο συστατικών θα είναι τέλεια.
Πως θα μαγειρέψουμε την συνταγή μας..
1
Έγινε
|
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια |
2
Έγινε
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
3
Έγινε
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣΞεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε τους κρόκους από 4 αυγά και το ασπράδι από ένα αβγό σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, κακάο και ξύσμα από μισό λεμόνι. Με ένα σύρμα ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής. Εναλλακτικά για να φτιάξετε τη ζύμη πιο γρήγορα χρησιμοποιήστε μίξερ. Τα βήματα της συνταγής είναι ακριβώς τα ίδια. |
4
Έγινε
|
ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ |
5
Έγινε
|
ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΨήνετε για 40 λεπτά στο φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. |