0 0
Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

Μοιραστείτε το στα Social:

Or you can just copy and share this url

Υλικά Συνταγής

Προσαρμογή Μερίδων:
Για το κέικ
7 Αχλάδια
300 γρ. Κουβερτούρα
220 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Ζάχαρη
4 Αβγά
1.5 Μπέικιν Πάουντερ
1 κ.γ. Κακάο
από μισό λεμονι Ξύσμα Λεμόνι
μια πρέζα Αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

490
Θερμίδες
32
Λιπαρά
40
Υδατ/κες
18
Κορ.Λίπη
28
Σάκχαρα
7.7
Πρωτεΐνη

Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

Ο ακαταμάχητος συνδυασμός αχλαδιών και μαύρης σοκολάτας χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για την παρασκευή πολλών γλυκών και κέικ!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τον ακαταμάχητο συνδυασμό αχλαδιών και μαύρης σοκολάτας; Είναι καθαρή ποίηση για τον ουρανίσκο που θα σας πιάσει ασύγκριτη λαιμαργία

Κουζίνα:

Υλικά Συνταγής

  • Για το κέικ

Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής

Share

Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, κέικ αχλαδιού και σοκολάτας, είναι εξαιρετικά νόστιμη και μεταξύ άλλων πολύ εύκολη και έτοιμη σε 20 λεπτά.
Ένα σοκολατένιο κέικ αχλαδιού με απαλή σοκολατένια γεύση, με γλυκά αχλάδια που βυθίζονται στο μείγμα κακάο και αγκαλιάζουν τα κομμάτια ή τις σταγόνες λιωμένης μαύρης σοκολάτας, που θα σας κάνει κυριολεκτικά να το ερωτευτείτε με την πρώτη μπουκιά!

Το κέικ σοκολάτας με αχλάδια είναι ένα κλασικό γλυκό που θα σας προκαλέσει ασύγκριτη λαιμαργία! Ο ακαταμάχητος συνδυασμός αχλαδιών και μαύρης σοκολάτας, δεν απογοητεύει ποτέ και κάνει τους γευστικούς κάλυκες να εκραγούν, προκαλώντας καθαρή ποίηση για κάθε ουρανίσκο.

Η ομορφιά αυτής της συνταγής είναι ότι τα αχλάδια, μπορείτε να τα προσθέσετε είτε σε λεπτές φέτες, ολόκληρα, είτε απλά χωρισμένα σε 2 ή 4 μέρη. Χάρη στην πυκνή ζύμη, δεν θα βυθιστούν στον πάτο και θα σχηματίσουν μια υπέροχη διακόσμηση στο κέικ!

Υπάρχει μόνο ένας κανόνας που πρέπει να τηρείται. Η σοκολάτα (ή το κακάο) πρέπει να είναι πικρή! Μόνο έτσι θα ενισχυθεί η γλυκύτητα των αχλαδιών και η ισορροπία μεταξύ των δύο συστατικών θα είναι τέλεια.

Πως θα μαγειρέψουμε την συνταγή μας..

1
Έγινε

Ξεφλουδίστε τα αχλάδια

Ξεφλουδίστε τα αχλάδια, αφαιρέστε το κοτσάνι και το άκαμπτο μέρος στο κέντρο. Κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και αφήστε τα σε ένα μπολ.

2
Έγινε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.

Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και τοποθετήστε ένα μπολ ώστε να δημιουργήσετε μπεν μαρί. Προσοχή μην να κάψετε το μείγμα.

3
Έγινε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ

Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε τους κρόκους από 4 αυγά και το ασπράδι από ένα αβγό σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι.

Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, κακάο και ξύσμα από μισό λεμόνι. Με ένα σύρμα ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.

Προσθέστε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής.

Εναλλακτικά για να φτιάξετε τη ζύμη πιο γρήγορα χρησιμοποιήστε μίξερ. Τα βήματα της συνταγής είναι ακριβώς τα ίδια.

4
Έγινε

ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βουτυρώνετε με μαλακό βούτυρο το πυρίμαχο σκεύος που θα ψήσετε το κέικ με αχλάδι.
Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ (διαμέτρου 20 εκατοστών) ή σκεπασμένη με χαρτί περγαμηνής. Προσθέστε τα αχλάδια δημιουργώντας μια διακόσμηση που μοιάζει με τα πέταλα ενός λουλουδιού.

5
Έγινε

ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Ψήνετε για 40 λεπτά στο φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Nostimies.gr

Κριτικές Συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
ekmek sokolatas
Προηγούμενο
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Νιόκι πατάτας με παραδοσιακή Ιταλικη συνταγἠ
Επόμενο
Νιόκι πατάτας με παραδοσιακή Ιταλικη συνταγἠ
ekmek sokolatas
Προηγούμενο
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Νιόκι πατάτας με παραδοσιακή Ιταλικη συνταγἠ
Επόμενο
Νιόκι πατάτας με παραδοσιακή Ιταλικη συνταγἠ

Προσθέστε το σχόλιό σας