0 0
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά Συνταγής

Προσαρμογή Μερίδων:
Για τη βάση:
400 γρ. Φρυγανιές
1 ½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη Κρυσταλλική Αναλογεί σε 300 γραμμάρια ζάχαρης
1 κ.σ. Μέλι
1 κ.γ. Χυμό Λεμονιού 1 Κοφτό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
2 φλ. Νερό Αναλογεί σε 500 ml νερό
Για τη κρέμα σοκολάτα:
250 γρ. Κουβερτούρα Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Η ψιλοκομμένη σοκολάτα θα λιώσει πιο γρήγορα, όποιο τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε για το το λιώσιμό της.
750 ml Γάλα πλήρες
5 Κρόκοι Αβγών
80 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Κορν Φλάουρ
Για τη σαντιγί:
700 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% Kρύα
80 γρ Άχνη Ζάχαρη
Φλούδες σοκολάτας
Για τη διακόσμηση:
Φλούδες σοκολάτας

Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Δροσερό εμέκ με κρέμα σοκολάτας. Ο απόλυτος συνδυασμός για ένα μοναδικό γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε

Κουζίνα:

Εμέκ με κρέμα σοκολάτας σε μια εύκολη εκδοχή. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με πεντανόστιμη εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη υφή και γεύση της

  • Μερίδες 8
  • Ευκολη

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση:

  • Για τη κρέμα σοκολάτα:

  • Για τη σαντιγί:

  • Για τη διακόσμηση:

Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής

Share

Στάδια Παραγωγής

1
Έγινε

Για το σιρόπι:

Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι που αρχίζει να πήζει και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, προσθέτετε μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μία κ.σ μέλι. και ανακατεύετε.

Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να που αρχίζει να πήζει και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

2
Έγινε

Για τη βάση:

Στρώνετε τις φρυγανιές σε ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ ώστε να καλυφθεί ο πάτος και ρίχνετε με την κουτάλα το σιρόπι που έχετε βράσει. Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

3
Έγινε

Για τη σοκολατένια κρέμα:

Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 1 φλ. από το κρύο γάλα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με με τους κρόκους και μόλις αφρατέψουν προσθέτετε το μίγμα με το κορν φλάουρ και το το κρύο γάλα. Ανακατεύτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε σε μια κατσαρολίτσα το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να μην καεί το γάλα.

Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Προσθέτετε το μείγμα αυγών και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά και στη συνέχεια τη στρώνετε επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

4
Έγινε

Για τη σαντιγί:

Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να κάνει πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.

Τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και με τη βοήθεια του κορνέ φτιάχνετε γραμμές με σαντιγί επάνω στη κρύα πλέον σοκολατένια κρέμα.

Πασπαλίζετε από πάνω τις φλούδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Για να αναδείξετε καλύτερα τα υλικά του, αφήστε το λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει και μετά σερβίρετε.

Nostimies.gr

Κριτικές Συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
νηστίσιμη μηλόπιτα
Προηγούμενο
Νηστίσιμη Μηλόπιτα
axladi sokolatopita 4
Επόμενο
Κέικ σοκολάτας με αχλάδια
νηστίσιμη μηλόπιτα
Προηγούμενο
Νηστίσιμη Μηλόπιτα
axladi sokolatopita 4
Επόμενο
Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

Προσθέστε το σχόλιό σας